Grenzeloos geloven

Grenzeloos geloven

De 600e bezoeker en ook nog de eerste van over de grens. Nieuwsgierig naar deze Belgische bezoeker? Raf Lust stelt zich graag aan je voor.  


Raf vertelt: “Als coördinator van Space for Grace (SfG) Vlaanderen sta ik op de eerste rij om vernieuwende projecten binnen de Kerk te ‘registreren’. Omdat SfG een internationaal netwerk is, houden we de vinger aan de pols met de werking in Nederland (en Duitsland). Er zijn meer gelijkenissen tussen Vlaanderen en Nederland dan in vergelijking met Duitsland, en ook de taalovereenkomst verkleint de barrières.

Zo vernam ik dat op Kerkplein een eigen groep gevormd werd met Space for Gracers. Het was de aanleiding om me aan te melden, vanuit het idee “Als ik in de weg loop, hoor ik het ook wel!”

Naast mijn werk als projectcoördinator ben ik vanuit mijn opleiding Master in de Godsdienstwetenschappen ook deeltijds parochie-assistent in Hamont-Achel, net over de grens en buurgemeente van Valkenswaard en Cranendonck. Ik ben voor een stuk betrokken in de communicatie. Ik stel de nieuwsbrief samen, die we met een zo groot mogelijke regelmaat verspreiden. Ook daarom klikte ik andere groepen aan, buiten de SfG-club.

Je weet maar nooit langs welke wegen de Geest waait”.


We zien elkaar op Kerkplein!

Rosa van der Tang – Kerkpleinbeheerder

"Je weet maar nooit langs welke wegen de geest waait"