Hemelwater

Hemelwater

 

Deze eerste ochtenden van het nieuwe jaar word ik gewekt door het getik van ‘hemelwater’ op het dakraam boven mijn hoofd.

 

Hemelwater is water dat uit de hemel valt zoals: regen, sneeuw en hagel en dauw, aldus Google.

 

Ik raak altijd wel geïnspireerd door vallend (hemel)water. Door in de regen te staan (oké regendouche geldt ook) gaat het bij mij, maar hoor ik ook van andere mensen, stromen. Er ontstaan nieuwe ideeën, ingevingen en gedachten hoe met inspiratie om te gaan. De sneeuw brengt stilte, inkeer en de dauw in een spinnenweb, op een bloem, grasspriet of boomblad maakt ons bewuster van de schoonheid van de natuur.

 

De wetgever ziet hemelwater als afvalwater, omdat het besmet kan zijn met bacteriën.

Ik zie hemelwater liever als water dat verrijkt is met inspiratie uit de hemel.

 

Nou er is heel wat ‘hemelse’ inspiratie gevallen de laatste weken. In Deventer, waar de (Zalige)Zalmen huizen, klotste het water van de IJssel over de kade en stroomde zo het Kerkplein op.

Door het hemelwater ontstaan er plassen en poeltjes op Kerkplein. Plekken waar ideeën en initiatieven kunnen spartelen en groeien. Om de verschillende plassen met initiatieven uit elkaar te houden geven we ze een groepsnaam. Zo kun je als bezoeker kiezen in welke plas het hemelwater het beste aanvoelt. Sommige plassen verdampen, voegen zich samen met andere inspiratie en vallen bij een volgende bui gezamenlijk weer in een (nieuwe) plas.

 

Door de grote hoeveelheid hemelwater van de laatste tijd zijn er ook initiatieven die zich liever over het hele Kerkplein verspreiden, omdat ze nog niet weten in welke plas(sen) ruimte is of dat een initiatief een eigen plas verdient.

De groep Kerkplein is daarom vanaf vandaag opengezet voor al het hemelwater met een identiteitscrisis of een grootste gemene deler voor alle bezoekers.

 

Laat het hemelwater in 2024 maar stromen!

 

We zien elkaar op Kerkplein!

Rosa van der Tang – Kerkpleinbeheerder

"Door het hemelwater ontstaan er plassen en poeltjes op Kerkplein"