Hoogtij

Ik ben als een echte zalm geboren in een poeltje, een swinnetje zoals ze dat in mijn geboortedorp noemen. Een swinnetje, officieel zwinnetje, is zo’n poeltje dat achterblijft als de zee zich bij eb terugtrekt. Een plasje stilstaand water waar krabbetjes, kreeftjes en visjes het levenslicht aanschouwen en waar ze mogen spelen, leren en groeien. Waar ze zich kunnen voorbereiden op een grote golf die hen bij vloed meespoelt de zee in.

Thuis bij De Zalige Zalmen is er ook een swinnetje, een poel vol initiatieven die de wijde wereld in willen. Een swinnetje in de vorm van een kast vol mooie ideeën en activiteiten van geïnspireerde kerkmensen. Nu alleen nog maar zichtbaar voor De Zalige Zalmen en voor de gemeenteleden van het betreffende kerkblad. Ik kan er als zalm uren rondjes zwemmen en verdwalen. Het is fantastisch om in de bladen te snuffelen en te ontdekken waarover wordt nagedacht en wat er allemaal wordt georganiseerd om geloof in beweging te houden. Hoe geweldig is het dat via Kerkplein al dat moois gedeeld kan worden met anderen in kerkenland. Oude verhalen op eigentijdse wijze vormgegeven door actieve kerkmensen.

Het getij trekt aan De Zalige Zalmen en vandaag, 6 november, hebben we bij hoogtij Kerkplein mee laten voeren met de vloed, de wijde wereld in. Het zal zich verspreiden langs de kust en via de grote rivieren laat Kerkplein zich meevoeren door het land. Kijk vanaf nu dus goed om je heen en hengel de Kerkplein-app binnen op je smartphone of tablet.

We zien elkaar op Kerkplein!

Rosa van der Tang - Kerkpleinbeheerder

"Hoe geweldig is het dat via Kerkplein al dat moois gedeeld kan worden met anderen in kerkenland."